Goede doelen

oscare

Oscare (Antwerpen-Merksem)

 

Het Kinderbrandwondenfonds van Oscare (nazorg- en onderzoekscentrum voor brandwonden en littekens) geeft financiële steun aan gezinnen die de dure kosten niet kunnen dragen en het investeert in onderzoek om de pijn van brandwondenpatiënten te verzachten en de levenskwaliteit te verbeteren.

valentijns pakket

Merlijn (Deurne)

In het Medisch Pedagogisch Kinderdagverblijf Merlijn worden kinderen tot 6 jaar met ontwikkelingsproblemen opgenomen die omwille van hun zorg- en begeleidingsvraag (nog) niet terecht kunnen in kinderkribbes, gewoon of buitengewoon onderwijs.

valentijns pakket

Think out of the box (Schilde)

 

Zet zich in om kinderen met een mentale beperking toch een mooi toekomstperspectief te bieden.

valentijns pakket

Monnikenheide (Zoersel)

 

Monnikenheide is een professionele en gedreven dienstverlener voor mensen met een verstandelijke beperking.

valentijns pakket

Carrefour-Joute (Haïti)

 

Dit project steunt een lokaal klein schooltje met een groot tekort aan budget en middelen.

valentijns pakket

Wapper (Antwerpen)

 

Wapper is een erkende Antwerpse Sportclub waar iedereen met een motorische beperking terecht kan. Hun doel is sport aanbieden op zowel recreatief als competitief vlak.

valentijn pakket

SOS Kinderdorpen

 

Het SOS Moeder- en kind hospitaal in Kara (stad in Togo) (Er is een medische brug met het Sint-Augustinus Ziekenhuis in Wilrijk.)
Het hospitaal begeleidt zwangerschappen, besteedt ruim aandacht aan de strijd tegen ondervoeding en zorgt in samenwerking met de overheid voor de vaccinaties van kinderen uit de buurt.